Birds eye view of house

Kedungu Home

  1. Residential
  2. Tumbak Buyuh, Bali
  3. Design Development
  4. 190m2

The challenge with this project was creating a home big enough for a young couple and their growing family, on a small 17m x 17m plot.

We designed the house over three levels, which helped to create more space, keep the building footprint low and also get views out to the surrounding rice fields and ocean.

Inside, there’s a double height living area along with flexible spaces separated or opened up by a series of sliding screens. Outside, the height of the building helps to naturally ventilate the rooms as it catches the incoming breeze. The low roof design ensures that the building doesn’t feel too overbearing in its surroundings.

A custom-made block clads and screens the outside of the building. This block, along with all other materials were designed to be locally sourced and made, including Tabanan red brick, off-form concrete and reclaimed timbers.

Unfortunately though, this one didn’t make it into construction due to a drastically reduced budget.

View from road in front of house
View of pool terrace and pool
Terrace seating under pergola
Double height living space
Dining area looking into kitchen
Concrete staircase with glazing and brickwork
Recessed windows on Northern red brick elevation
Master bedroom terrace with deck chairs
Custom made ventilation brick facade